Om Smakkebo

Andelsboligforeningen Smakkebo er en veldrevet og velfungerende forening med 55 andele beliggende i det dejlige Snekkersten tæt på skov og strand. Trafikalt ligger Smakkebo tæt på motorvejen, offentlig transport, offentlige institutioner og indkøb. Blot 3 km fra Helsingør, 29 km fra Hillerød og 46 km fra København.

Vision og målsætninger for Smakkebo er baseret på en række kerneværdier som bæredygtighed, rummelighed, beboerdemokrati, gennemsigtighed og ligeværdighed.

Andelsboligforeningen blev opført i 1984/1985 (læs evt. mere her), bygget som klyngehuse med hver sin have samt egen P-plads. Derudover har foreningen eget fælleshus, der bruges til fælles arrangementer og kan lejes billigt af andelshaverne til private formål. Til bebyggelsen hører også grønne områder, legepladser, petanquebane, fælles bålplads m.m.

I foreningen har vi opbygget traditioner og praksisser, vi værner om – dog med plads til nye ideer og initiativer. F.eks. har vi fælles arbejdsdage, fælles spisninger, petanque turnering, julebanko, tilbud om yoga og gymnastik samt andre aktiviteter, der måtte opstå intuitivt på en eller flere beboeres initiativ. I fælleshuset er der billard, bordtennis og tumlelegetøj samt et stort TV. Vi har også egen gruppe på Facebook, hvor vi dele intern information, nyheder og tiltag.

Andelshaverne
Beboerne i Smakkebo spænder aldersmæssig fra 3 år til knap 100 år og repræsenterer singler, par og børnefamilier, nogle med hund, kat eller sågar høns.

Nogle har boet her siden opførelsen og set tingene vokse og udvikle sig. Andre er løbende kommet til, og man falder hurtigt til. Udskiftningen er ikke særlig stor, for langt de fleste holder af at bo her og bliver i fællesskabet, hvor vi rummer hinanden, nyder diversiteten og efter eget valg nyder hinandens selskab eller de fælles aktiviteter, der foregår. Stemningen er altid god, og vi er respektfulde i vores omgang med hinanden, hjælper til, når vi kan og det behøves.

Bygningerne
Smakkebo består af 55 boliger bygget som klyngehuse i et plan, hver med sin have samt egen P-plads. Derudover råder andelsboligforeningen også over et fælleshus, der kan lejes af andelshaverne.

De 55 andele består af 4 forskellige typer huse. Se tegninger på denne side.

Typem2 BBRAndelsværdi (pr. 31/12-2023)Boligafgift
A (16 stk)71 m21.876.794,-3.030,-
B (17 stk)90 m22.143.235,-3.812,-
C (4 stk)97 m22.244.738,-4.155,-
C+ (18 stk)109 m22.418.677,-4.741,-
Andelsboligforeningen er veldrevet, velfungerende og gældfri – derfor den lave månedlige boligafgift. I budgettet er der taget højde for løbende og fremtidig planlagt vedligeholdelse.
Scroll to Top